Mercy Orphanage

Hjemmet

Mercy Children’s Home ligger i byen Tamale nord i Ghana.
På dette hjemmet bor Silas Timothy Wumbei med sin kone Sanatu. Silas er direktør, mens Sanatu er offisielt sekretær og har ansvar for matlaging og stell av barna.
De har alltid hatt et sterkt ønske om å drive et barnehjem, og legger hjerte og sjel i jobben med å oppdra og ta vare på barna. Siden de bor på hjemmet og fungerer som mor og far, har de dedikert sine liv til dette arbeidet. Sanatu og Silas bor på hjemmet sammen med sine tre barn.
Silas

Det er totalt 19 barn på hjemmet. For å lese mer om hvert enkelt barn kan du se her.
I tillegg til Silas og Sanatu er det totalt 4 ansatte tilknyttet til hjemmet; to assistenter som tar seg av rengjøring og matlaging, en sikkerhetsmann og en lærer.

Silas og Sanatu

silassanatu

Barnehjemmet er et av de beste i Ghana, dette fordi barna får omsorg, kjærlighet, oppfølging og mye mat. Barna er lykkelige her og de har mennesker rundt seg som bryr seg om dem. Nettopp på grunn av omsorgen som gis på barnehjemmet er det viktig å sørge for at de kan fortsette sitt arbeid.

Vi har begge jobbet som frivillig på forskjellige tidspunkt ved dette hjemmet, Mali i januar – mars 2009, Malin i juni – august 2009, da det var canadiske Hands of Mercy som støttet hjemmet. Denne organisasjonen ble utsatt for rykter som spiret ut fra et barnehjem de hadde i Accra i Ghana, hvilket endte opp med at sponsorer i Canada ikke ville støtte organisasjonen som en helhet. Med det mistet barnehjemmet i Tamale alle inntekter. Det var da Malin og Mali bestemte seg for å samarbeide, til tross for at vi ikke kjente hverandre. Den kjærligheten vi hadde til barna og alle de ansatte, gjorde at vi ikke kunne tillate at hjemmet ble stengt, da det ville resultert i at barna hadde blitt satt på gata eller ble sendt til fjerne slektninger.

Det var en tung høst i 2009 hvor vi jobbet hardt for å få sponsorinntekter. For å få midlene til å strekke til, så vi vi oss nødt til å beslutte at hjemmet måtte flytte fra et flott hus med 5 soverom og 5 bad, stort oppholdsrom, uteareale og romslig kjøkken. De flyttet til et hus med to soverom, en stue, to bad, et lite kjøkken, og et fint uteareale uten særlig beskyttelse rundt.

Takket være støtte fra fantastiske sponsorer, bedrifter, skolebarn, julekampanjer og engasjerte mennesker her i vårt lille land har vi kommet et godt stykke på veg. I 2011 dro vi igjen til barnehjemmet. Det var gledelig å se at Silas jobbet like pliktoppfyllende da som han gjorde i 2009. Hans innsats og den gode støtten vi har hjemmefra har gjort det mulig å gjøre store fremskritt med barnehjemmet. Nå har de igjen kunnet flytte inn i et hus med lignende standard som det de hadde i begynnelsen.

Siste innlegg

Nyhetskalender

juni 2020
M T O T F L S
« okt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arkiv

Meta