Mercy Orphanage
5aug/14Off

Nyheter

Hei alle sammen! Her kommer litt generelle nyheter:

Det er regntid i Ghana, og hvert år leder det til utfordringer som følge av at en del veier skylles bort av det kraftige regnet. Etter at barnehjemmet flyttet til det nye huset, har utfordringene blitt enda større, og Silas har problemer med å frakte barna til skolen. Det er planer om å utbedre veien, men dette kan ta tid. I tillegg gjøres dette med bidrag fra lokalbefolkningen i området, og det er derfor forventet å ta enda lenger tid enn normalt.

Videre har bilen til Silas problemer med motoren, og er tiden ute av drift. Derfor vurderer vi hvorvidt barna kan komme seg til skolen på andre måter, eller om det blir nødvendig å gå til innkjøp av ny bil. Vi samarbeider med en familie i Tyskland, og vi diskuterer for øyeblikket alternative fremkomstmidler med dem.

Familien i Tyskland har stått i bresjen for bygging av det nye huset. De reiste til Ghana i september i fjor for å hjelpe til med rørlegger-arbeidet, samt følge med på byggeprosjektet. Det er fint for oss å ha en sparringspartner slik at vi sammen kan komme frem til løsninger. Det bemerkes likevel at de har ansvar for husbygging og påfølgende kostnader i den forbindelse, mens det fortsatt er vi som har ansvar for utgiftene ved den daglige driften av barnehjemmet.

Den siste tiden har vi også diskutert fremtiden til barna når de blir unge voksne og skal klare seg selv. Francis er eldst blant barna, og må snart flytte ut fra hjemmet. Vi jobber med å finne en løsning for han fremover. Vi har snakket om at han kan bo hos bestemoren sin, men det må organiseres bedre før det kan anses å være et godt alternativ. Vi drøfter hvordan overgangsfasen fra barnehjemmet til livet som selvstendig «voksen» skal være for Francis nå, og senere for de andre barna. Vi vurderer hvordan vi skal støtte barna, og hvilke tiltak som bør utføres for å utnytte det nettverket de allerede har rundt seg. De fleste barna har slektninger i Tamale eller i omliggende landsbyer, og vi diskuterer derfor om det vil være en fordel å introdusere dem for disse mens de fortsatt er på barnehjemmet. På den måten kan de bli kjent med hverandre, samt at barna kan tenkes å få et sikkerhetsnett når de skal flytte fra barnehjemmet. Vi ønsker også å innføre en sponsorordning for barna de første årene etter at de har flyttet ut slik at det blir en mykere overgang. Tanken er at barna da kan motiveres til å ta høyere utdanning eller en yrkesrettet utdanning slik at de på sikt blir i stand til å klare seg selv.

Det var litt om hva vi jobber med for tiden, og hvilke tanker og utfordringer vi har for hjemmet. Vi har fått tilsendt masse bilder som vi gleder oss til å dele med dere om ikke så alt for lenge. Håper dere har hatt en fin sommer!

Hilsen Mali og Malin

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
   

Siste innlegg

Nyhetskalender

august 2014
M T O T F L S
« jan   nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv

Meta