Mercy Orphanage
6feb/11Off

Oppsummering

Her kommer endelig første bilder og et referat om livet på barnehjemmet. Jeg ramser opp alt jeg kan huske, og utfyller det med bilder. Jeg må beklage på forhånd at det ikke står under hvert bilde hvem som er hvem, men jeg kommer til å skrive det på bilder med en eller to på, utover det blir det rett og slett for tidskrevende. Dersom du synes spørsmålene dine ikke er blitt besvart, send gjerne mail til mali@minhjertesak.com! Som nevnt har barna det veldig bra. De er utrolig glade og ikke minst friske. Det har vært fantastisk å se hvilke resultater støtten deres har bidratt til. At hver og en av dere holder dette hjemmet gående, er noe som er viktig å fremheve. Vi hadde aldri klart dette uten deres støtte, og sammen driver vi alle dette flotte hjemmet i Ghana - ikke glem det!

Hjemmet

Det nye hjemmet ligger et steinkast unna der barnehjemmet var før. Her kan man se det gamle hjemmet i bakgrunnen. (der det store skiltet og vanntanken er) [bildene er slettet pga. oppgradering hos Photobucket]

Det er ett soverom til guttene, ett til jentene, en stue, med en del som kan brukes til kontor, ett soverom med bad til Silas og Sanatu, ett toalett, en dusj, et gangområde hvor de spiser inne i regntiden, et lite kjøkken og et lite rom i kjøkkenet til oppbevaring av mat og diverse. Mesteparten av matlagingen foregår heldigvis ute.

Francis og Naomi (ansatt) Photobucket Uteområdet er stort nok til at barna kan leke og det er et enormt mangotre der som de pleier å være under i regntiden for å få skygge fra sola. [bildene er slettet pga. oppgradering hos Photobucket]

Hønseskuret i bakgrunnen. [bildene er slettet pga. oppgradering hos Photobucket]

Skuret som en sikkerhetsvakt skal benytte når det blir funnet en å ansette, brukes i tillegg til å oppbevare leker, sko, sykler og alt annet som kan brukes ute. Dette skuret er en veldig populær lekeplass for de minste. [bildene er slettet pga. oppgradering hos Photobucket]

Mat

Barna får store, gode porsjoner minst 4 ganger om dagen. Og i tillegg frukt eller noe søtt på kvelden. Vida spiser frokost

Sadic Photobucket

Christian spiser frokost før skolen Photobucket De minste får lunsj-restene når de kommer hjem fra skolen

Skole De går fremdeles på privatskole. De minste går på en skole litt nærmere hjemmet, mens de eldste går på en skole lenger unna. Silas kjører alle til skolen hver dag, i en bil han fikk av en venn som skulle til Tyskland. Barna har sykler som de kan bruke, men det er for det meste Francis som sykler til skolen, da syklene veldig fort blir ødelagte. Venter på å dra på skolen... Photobucket Photobucket Photobucket PhotobucketMathias Photobucket

Photobucket PhotobucketFuseini og Wunpini PhotobucketWahabu, Sadic og Christian Photobucket

I tillegg får de eldste privatundervisning 3 ganger i uken, 2 timer hver gang. Læreren underviser de i engelsk og andre relevante fag. Før jeg dro fikk vi ordnet at Francis får tilleggsundervisning av en frivillig fra USA hver fredag, da han trenger mer lese- og skrivetrening enn de andre.

Photobucket

Hver fredag kommer en lege gratis til barnehjemmet og sjekker barna. Da vi har betalt for helseforsikring er legebesøk og mesteparten av medisin gratis.

På grunn av sesongen Harmatan, som gjør at det er veldig kalde netter og varme dager, slet mange av barna med luftveisinfeksjoner. Etter opptil 1 1/2 uke på riktig medisin var de fleste friske igjen. Medisinutdeling var et høydepunkt. De som ikke fikk medisin var utrolig skuffet, og spurte hele tiden de andre om de smakte smøtt. Gunhild, mitt reisefølge, var medisinansvarlig.

Antall ansatte og husarbeid Silas er direktør, hans kone Sanatu tar seg av all mat og husarbeidrelatert, i tillegg er det 1 ansatt, Naomi, som jobber med Sanatu. Og engelsk-læreren som kommer tre ganger i uka.

Hensikten var å ansatte en ekstra ansatt for å hjelpe Naomi og Sanatu med arbeidet i huset. Det var ei som sluttet da hun fødte i oktober, og siden da er det ikke blitt ansatt ei ny. Men da jeg var der så jeg at behovet for 3 ansatte på dagtid er unødvendig. De må vaske klær, vaske gulv (barna koster før de drar på skolen), og lage lunsj til de som er i huset rundt det aktuelle tidspunkt (som oftest 3 mennesker). Deretter er det en del timer før de må lage middag til alle klokken 18:00. For det meste lå de og sov på dagtid, noe som er veldig vanlig i Ghana.

Barna gjør veldig mye husarbeid, spesielt i helgene da de alle er hjemme, og når alle er hjemme er det mer å vaske, vaske opp og mer mat må lages. Dermed diskuterte jeg og Silas å ansette en som kunne jobbe kun i helgene slik at de eldste også ville få mulighet til å være med på skoleaktiviteter som pleier å være på lørdager. Da vil Sanatu også få litt mindre jobb å gjøre i helgene, og i tillegg vil noen kunne passe både huset og Joshua når alle er i kirka på søndager. PhotobucketWunpini leker med oppvaskvannet de eldste vasker skoleuniformene sine Francis Mariam Precious Gideon I tillegg har vi en "frisør" som barberer barna (dette for å unngå soppinfeksjoner i hodebunnen pga varme) en gang i måneden Wunpini

Det var alt i denne runden! Neste uke kommer bilder fra julaften og portrettbilder av barna. Følg med! Vi skulle forresten så veldig gjerne hatt kommentar-feltet åpent, da vi fikk noen fine hilsener på julaften for eksempel. Men på grunn av spam, så er det dessverre nødt til å være stengt.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
6feb/11Off

Navneendring og direktører

Navneendring
Barnehjemmet går nå under navnet Mercy Children's Home.
Både Malin, Silas og jeg har lenge hatt et ønske om å registrere barnehjemmet på nytt i Ghana. Før jeg reiste nedover tilhørte det i teorien fremdeles Hands of Mercy i Canada, bortsett fra et uoffisielt navneskifte til Mercy Orphanage. Vi ønsket å sikre Silas rettigheter til hans eget hjem, og etablere hjemmet på nytt i hans navn. Silas ønsket da også å bytte navnet til Mercy Children's Home, og det har vi nå gjort. Enn så lenge vil navnet være Mercy Orphanage her i Norge.

3 direktører
I utgangspunktet ville ikke jeg og Malin ha noen større involvering i hjemmet enn å bidra med penger til drift, altså vi ønsket ikke navnet vårt på hjemmet, da vi vet Social Welfare der nede kan være aggressive - og vi ønsket ikke bli involvert. Men vi innså at dersom noe skulle skje med Silas er vi nødt til å kunne ha rettigheter til å uttale oss om hva som skal skje med hjemmet. Derfor har jeg signert som co-direktør på organisasjonspapirene, sammen med Silas. Malin vil signere når hun reiser ned i løpet av 2011/2012. Mens Sanatu er sekretær.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
   

Siste innlegg

Nyhetskalender

februar 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arkiv

Meta