Mercy Orphanage
12nov/09Off

Utredning om navneskiftet

BARNEHJEMMET FÅR NYTT NAVN

Etter å ha blitt enig med Silas som driver barnehjemmet, har vi kommet frem til at hjemmet nå skal gå under navnet Mercy Orphanage. Vi ønsker å oppklare bakgrunnen for navneskiftet, da det er en del informasjon på nettet som kan skape tvil om vår og barnehjemmets troverdighet. Vi ønsker å understreke at vi i utgangspunktet hadde fått vite at finanskrisen var årsaken til at alle sponsorene fra Canada hadde trukket seg. Men til slutt klarte vi å innhente følgende informasjon.

I juli i år oppstod det problemer med Hands of Mercy Christian Outreach International (heretter HMCOI), veldedighetsinstitusjonen i Canada som var finansiell støtte for flere barnehjem rundt omkring i verden, og da blant annet barnehjemmet i Tamale. HMCOI samarbeidet med adopsjonsbyrået Imagine for å åpne for at canadiske par kunne adoptere barn fra Ghana. Da Imagine gikk konkurs, fikk Canadiske myndigheter mistanker om at Imagine drev med ”child trafficking” og korrupsjon. Etter lang utredning fant ikke myndighetene i Ghana noe bevis for at barn faktisk hadde blitt kjøpt og solgt. Imidlertid fant de at noen barn hadde blitt tatt fra foreldre uten at det var full forståelse eller samtykke fra foreldrene. Dette på bakgrunn av at det var en ansatt på barnehjemmet i Accra som hadde tatt inn eksterne familiemedlemmer. Vedkommende ga falsk informasjon om barna han tok inn på hjemmet, og forstod ikke at når man skriver under på papirene ved at barnet skal bo på barnehjemmet, samtykker man også til at barnet kan adopteres, og man fraskriver seg alt ansvar.
Alle adopsjonssaker ble stoppet slik at ingen barn med en gjenlevenede forelder ble adoptert uten samtykke. Følg linken for å finne en av de siste artiklene om saken: http://news.therecord.com/article/623892

Det er viktig at dere givere vet at dette gjaldt barnehjemmet i Accra i Ghana, og ikke hjemmet i Tamale. Hands of Mercy i Tamale var under 10 dagers etterforskning, men myndighetene så ikke at noe var galt på hjemmet. Med unntak av Alia og Zakiwu. Fordi de hadde en gjenlevende far ( som ikke hadde råd til å forsørge de) ble de sendt tilbake til slektningene sine.
Fra og med 15. september 2009 har HMCOI hatt ingen medvirkning til drift av barnehjemmet i Tamale. Vi er 100% ansvarlig for dette hjemmet da vi har tatt over ansvaret for den finansielle støtten, og dette er presidenten for HMCOI inneforstått med. På bakgrunn av alt dette ønsker vi derfor å skifte navn på barnehjemmet. Vi har ingenting med HMCOI å gjøre, og ønsker heller ikke å assosieres med dem.

Med Silas sitt samtykke endrer vi derfor barnehjemmets navn til Mercy Orphanage Tamale. Vi nekter å la barna bli returnert til sine slektninger på grunn av ett barnehjem med dårlig rykte.

Det som skjedde med Alia er en konsekvens av å bli returnert til sine slektninger som ikke er i stand til å ta vare på barna. Og vi vil ikke se dette skje igjen.

Er det spørsmål om denne saken er det bare å ta kontakt (malin@minhjertesak.com eller mali@minhjertesak.com), og vi vil svare så godt vi kan.

Vennlig hilsen, Malin Namdal og Mali Brevik

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
   

Siste innlegg

Nyhetskalender

november 2009
M T O T F L S
« okt   des »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Meta