Mercy Orphanage
3okt/18Off

Utflukt

I slutten av oktober skal noen av barna på utflukt med skolen. Turen går til Tongo Hill, Tomato Factory, Crocodile Pond, Sirigu Pottery og Slave camps i Upper East region i Ghana.

Utgiftene til utflukten dekkes av Eline og Theresia sine organisasjoner.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
6des/17Off

Julefeiring 2017, info om julekampanjen

Vi har overfört ekstra penger til jul- og nyttårsfeiring, samt julebonus til de ansatte. Silas informerte oss om at barna önsket seg nye kjoler og klær til jul, men vi hadde allerede lagt inn overföringen til julefeiringen da vi fikk beskjed om dette. Det kan være han får til å kjöpe noen nye klær ut fra overföringen som allerede er sendt.

Ellers blir det dessverre ingen julekampanje i år heller. Både jeg og Malin har to store begivenheter i våre liv i november/desember, som hadde gjort det vanskelig å koordinere bestillinger, holde oversikt over julekampanjen, samt utsending av kortene. Neste år derimot, satser vi på å gjennomföre kampanjen igjen!

Takk til alle bidrag så langt i 2017!

- Mali

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
6des/17Off

Innsamling av regnvann og nye sko

 I sommer fikk Silas installert en takrenne som kan samle inn regnvann:
"To your information work on the Rain Harvest WaterTank was finally completed.  And now we have started harvesting the water seriously for the dry season now we are very very happy that rain water from our roof dont go wasted again."

DSCN0608DSCN0607

 

De fikk også kjöpt inn 31 nye par sko til alle barna, takket väre bidrag fra tyskerne og deres sponsorer. Da har barna ett par fritidssko, og ett par sko til skolen.

DSCN0579All children

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
12nov/17Off

Bytte av skole for de minste

De 6 minste barna har nå byttet skole, slik at alle barna går på samme skole; Miracle School. Tidligere gikk alle på Miracle, men etter at de flyttet ble det for langt for de minste å gå til skolen, så de byttet til Ashab. Nå har Ashab-skolen flyttet, og er dermed  ikke lenger det beste valget for de minste. I tillegg önsker de å gå på samme skole som de andre barna. I tillegg mener Silas at det er stor kvalitetsmessig forskjell på skolene, og Miracle-skolen er bedre for barna å gå på. Kostnaden for Miracle-skolen er höyere, men vi har faste sponsorer for utdanning, og dette tar de seg av.

Her er alle barna i skoleuniformen for Miracle-skolen:
DSCN0767F"

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
6nov/17Off

Bruktmarked i Norheimsund i april

I april i år ble det arrangert bruktmarked i Norheimsund. Pengene skulle gå til et eldrehjem i Tanzania, og barnehjemmet i Ghana. De fikk inn utrolig mye ting og klær, og det var masse folk innom som handlet, donerte pengegaver eller la igjen litt penger i kafeen. Totalt fikk de inn 70 000 kroner!

Her er bilde av Malin sammen med de to damene som hadde ideen:
IMG_0603

Her er artikkelen som ble publisert i forkant av arrangementet: IMG_6825

Utsnitt av plakaten til innsamlingen:
Skärmavbild 2017-12-06 kl. 13.03.32

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
10sept/17Off

Nytt bygg på tomten og fremtidige planer

Silas har satt opp et nytt bygg på tomten til barnehjemmet, som han ønsker å bruke som "dining hall" - spisestue. Spisestuen har elektrisitet og tak, men mangler gulv, vinduer, dører og kjøkken. Silas ønsker å flytte kjøkkenet og spisestuen ut hit, slik at kjøkkenet de har i dag kan brukes som et ekstra rom for besøkende. Den tyske familien har sendt ned penger til fliser til bygget, så de jobber for øyeblikket med dette.

Andre fremtidige planer er et lite hus for geiter, perlehøns, ender og kylling. Dette er for å sørge for at de er selvforskynte, og når de trenger kjøtt til spesielle anledninger, har de dette selv. Han ønsker mer landbruk på tomten, for å sikre selvforskyning til fremtiden.

Ellers har Eline fra Belgia vært i Tamale i mai. Eline er den som står for store deler av skoleutgiftene til barna.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
10sept/17Off

Tekniske problemer med bildene

Vi har for tiden tekniske problemer med bildedeling, dvs. Photobucket ikke lenger fungerer som bildedelingsplattform for oss. Men vi jobber med å finne en annen plattform, slik at vi kan dele bilder. Vi fikk bilder fra julaften i juni, så de skal vi dele så fort vi ordner en ny plattform!

Det har vært lite oppdateringer her i år, så nå skal vi oppdatere for månedene som har gått!

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
2jan/17Off

Julekort fra Silas

Silas takker for all støtte til hjemmet i 2016, og ønsker alle en god jul og et godt nytt år!

[bildet er slettet pga. oppdatering hos Photobucket]

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
28nov/16Off

Ingen julekampanje

Vi har dessverre valgt å ikke ha julekampanje for barnehjemmet i år. Vi beklager dette. Tusen takk til alle som har bidratt i tidligere i julekampanjer. Vi har sendt ekstra penger til jul, samt julebonus til de ansatte, og vi håper de får en fin feiring.

Det samme håper vi dere får! Takk for at dere støtter Mercy Children's home!

Julehilsen fra Mali og Malin

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
19sept/16Off

Nytt gjerde rundt huset, og brukket arm

Nå for tiden jobbes det med å fullføre gjerdet rundt huset, slik at det kan bygges høyere. Theresia og hennes familie har sørget for at de fikk tilsendt pengene de behøvde for å fullføre gjerdet. Prioriteringen av gjerdet kom i hui og hast etter at en mann hoppet over gjerdet og gikk til angrep på barnehjemmet. Nå skal det lages et gjerde som er høyere slik at barnehjemmet blir sikrere og forhåpentligvis tryggere.

Ellers brakk Wahabu overarmen sin for en måneds tid siden. Det går heldigvis bedre med han nå.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
4jul/16Off

God sommer!

[bildene er slettet pga. oppdatering hos Photobucket]

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
10apr/16Off

Livet paa barnehjemmet

[bildene er slettet pga. oppdatering hos Photobucket]

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
1mar/16Off

Precious og Christian bor ikke lenger på hjemmet

Precious og Christian er søskenbarn, og ble tatt ut av barnehjemmet for noen måneder siden, etter ønske fra deres slektninger.
Silas har besøkt dem ved flere anledninger, og den tyske familien vi samarbeider med har vært og hilst på Precious og vært på besøk på skolen hennes. Malin har også hatt flere telefonsamtaler med Precious i tiden etter at de ble tatt ut av hjemmet.
Av hensyn til personvernet og privatlivet til Christian og Precious, ønsker vi ikke å utdype mer om denne saken. Vi kommer til å fortsette å følge dem opp, og sørge for at de får en god utdanning.
Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
15feb/16Off

Oppdatering: vann-prosjektet

20.01 hadde de gravd i bakken slik at rørene var klare til å legges ned. 04.02 var deler til rørene fremdeles ikke tilgjengelige til å bli sendt fra hovedstaden Accra. Enn så lenge ser det slik ut:

 photo Picture 627.jpg

 photo Picture 629.jpg

 

 

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
4feb/16Off

Julen 2015

Takk til alle som har bidratt til årets julekort, og takk til alle som har bidratt gjennom årenes løp!

Den tyske familien vi samarbeider med (du kan lese om dem her), har vært i Ghana i julen, og vi har fått tilsendt masse fine bilder. De har vært der nede for å se på utviklingen av huset som de i hovedsak har sponset byggingen av, og ikke minst for å hilse på Silas, Sanatu og barna. De har også besøkt noen av barna som, av ulike årsaker, ikke lenger er på barnehjemmet. Dette er for å sikre at vi har en viss oppfølging av disse barna, og for å se om vi kan bidra med skolepenger eller annen støtte.

 

 photo IMG_0380.jpg

 photo 37IMG_0440.jpg

 photo 35AdobePhotoshopExpress_48e9f769637d4196b702aaf7f98cd934_jpg.jpg

 

 photo IMG_0394.jpg
Jenta på bildet er tantebarnet til Silas, som bor midlertidig på hjemmet.

 photo DSC00586.jpg

 photo DSC00587.jpg

 photo IMG_0388.jpg

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
22nov/15Off

Tomt for julekort!

Da er vi tomme for årets julegavekort. Takk for alle bestillinger! Vi overfører ekstra beløp til julefeiring, samt julebonus til de ansatte.

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
5nov/15Off

Flere bilder

 photo All children.jpg

 

Godwin, 8,5 år

 photo Godwin.jpg

 

Mariam 11,5 år

 

 photo Mariam.jpg

Mathias 13,5 år
 photo Mathias.jpg

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
25okt/15Off

Julegavekort!

Nå er pepperkakene i butikken, og årets julegave er dermed klar til forhåndsbestilling! Vi har igjen laget julekort, som du kan gi i julegave til venner og familie. Minstepris er 100 kr per kort, og dette inkluderer porto for utsending av kort, samt at du får med en konvolutt.

Første utsending vil være 16. november, og du kan derfor forhåndsbestille i dag, men behøver ikke betale før innen 16. november. Send bestilling til: mali@minhjertesak.com, eller malin@minhjertesak.com. Etter 16. november sender vi ut fortløpende når vi får inn bestillinger, frem til 18. desember.

Alle inntekter for årets julegavekort vil gå til jul- og nyttårsferiring, samt julebonus til de ansatte dersom det blir noe til overs. Alle pengene går 100 % til barnehjemmet, da vi betaler alle utgifter for kort, konvolutter og porto fra egen lomme, samt at vår viktige samarbeidspartner Inventura dekker alle administrative utgifter, og dette inkluderer overføringsgebyret til Ghana.

Her er en sniktitt på innsiden av årets julegavekort:

 

 photo julekort.png

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
10okt/15Off

Flere bilder!

Her kommer flere bilder av barna:

Wahabu, Dalila, Wunpini, Fuseini, Debby og Vida

 photo They are standing.jpg

Dalila, Debby, Wahabu, Fuseini, Vida og Wunpini. Dette er det yngste kullet, utenom Joshua på 6,5 år - og Godwin på 9 år, som er sønnen til Silas og Sanatu.

 

 photo Only Ashab.jpg

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off
19sept/15Off

Bilder!

Vi har endelig fått masse fine, nye bilder av barna!

Fuseini 9,5 år

Debby 10,5 år

Wahabu 10,5 år
 photo Wahabu_1.jpg

Wunpini 9 år
 photo Somed.jpg

Dalila 9,5 år

 

Vida 11 år

[resten av bildene er slettet pga. oppdatering hos Photobucket]

 

Kategoriset under: Uncategorized Comments Off

Siste innlegg

Nyhetskalender

august 2020
M T O T F L S
« okt    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkiv

Meta